İçeriğe geç

Kınanan Ne Demek

Kınamak nedir TDK?

Geçişli f. (Eski Türkçe kına-mak ‘işkence etmek, cezalandırmak’ < kın+a-mak) Kınamak, suçlu bulmak, övmek: Güzel seven yiğidi kınamazlar / Yiğit Koç burcuna güzel sevmek yakışmaz (Karacaoğlan).

Kınama başına gelir ne demek?

Tanım: Görevlinin görevini ve davranışlarını gerektiği gibi yerine getirmediğinin yazılı olarak bildirilmesidir.

Kına yengesi ne demek?

Genç erkeğin karısı kızın teyzesi olur. Kız evindeki eğlenceden kına törenine, gelinin giyiminden süslenmesine, şerbet gününden düğünün ertesi gününe kadar her şeyden teyze sorumludur.

Sınanmak ne demek anlamı?

1. Denemek, tecrübe etmek. 2. (Bilgi, niyet) Kontrol etmek, sınamak.

Kınamak ne demek islamda?

Zem (zemm), sözlükte “bir kimseyi, nesneyi veya davranışı, sahip olduğu veya sahip olduğu varsayılan kötü ve çirkin bir özellikten dolayı eleştirmek, kınamak, ayıplamak” anlamında bir mastar olarak kullanılır ve bu tür aşağılayıcı söz ve davranışları ifade etmek için isim olarak kullanılır; karşıtı ise övgüdür.

Bir şeyi kınamak ne demek?

Sevgili kardeşim, insanları küçümseyen ve kusurlarından dolayı onları kınayan ifadeler “kınama” anlamını taşır. Bir kimsenin başkalarında gördüğü bir durum veya kusuru kınaması, onun kendisini o kusur veya durumdan uzak görmesinden kaynaklanır.

Kınama ne oluyor?

Kınama: Bu, memura davranış ve görevlerinde kusurlu olduğunun yazılı olarak bildirilmesidir. Daha önce uyarı almış bir memur, tekrarlama süresi içinde ikinci uyarıyı gerektiren bir eylemde bulunursa, kınama verilir.

Kınama ne demek okul?

b) Kınama: Öğrenciye, öğrencilik görev ve davranışlarında bir kusur işlediğini ve bir daha böyle bir suç işlememesi gerektiğinin yazılı olarak bildirilmesidir.

Kınama hangi hallerde verilir?

İşyerinde ahlak ve adabı ihlal etmek, yazı yazmak, çizim yapmak, işaret, resim ve benzeri şekiller yapmak, verilen emirlere itiraz etmek, borçlarınızı kasten ödemeyerek hakkınızda yasal işlem başlatmak, kurumların huzur ve sükununu ve çalışma düzenini bozmak.

Kınayı neden yenge yakar?

Kına töreni sırasında, mutlu bir şekilde evli olan arkadaşları ve akrabaları arasından seçilen bir kadın, gelin adayına kınayı sunar. Kınayı karıştırmak da bu kadının görevidir. Amaç, geleneksel kına uygulamasıyla bu mutlu evli kişiye iyi şans getirmektir.

Kına nedir evlilik?

Kına Gecesi, evliliği resmileştirmek için yapılan düğün öncesi bir ritüeldir ve birçok bölgede gelinin el ve ayaklarına, bazı yerlerde ise damadın ise düğünden bir veya iki gece önce kına yakılır. Kına Gecesi, esasen ilk olarak bir kadın topluluğu tarafından gerçekleştirilen ritüeli anmaktadır.

Kına kız tarafına mı?

Kına töreni kızın kadın akrabaları ve arkadaşlarının katılımıyla yapıldığı için kına masrafı kızın ailesi tarafından karşılanır. Mekan kiralama durumunda ise mekan kirası ve verilecek yemeklerin masrafı kız tarafından karşılanır.

Şımır ne demek?

Anadolu Alevileri arasında “Şimir” lakabı yüzyıllardır yalancı, dolandırıcı, hilebaz ve işe yaramaz insanlar için kullanılmış; “orospu olmak, orospu/asil olmak” gibi söylemler hala yaşatılmaktadır. Öte yandan şairler, tarihsel süreç boyunca Şimir hakkında pek çok olumsuz dizeler söylemişlerdir.

Sındık ne anlama gelir?

Eski Türkçe (sadece Oğuzca) sındu “makas, özellikle koyun kırkma” kelimesinden türemiştir. Bu kelime, aynı anlama gelen Çince jian dao 剪刀 kelimesinden ödünç alınmıştır.

Sınanmak Arapça ne demek?

Arapça ibtila‘ kelimesinden gelir, “denemek, imtihan olmak” demektir.

Siyasette kınamak ne demek?

censer, censor, senser veya sensor ile karıştırılmamalıdır. Kınama, güçlü bir onaylamama veya sert bir eleştiri ifadesidir. Parlamento işlemlerinde, çoğunluk tarafından kabul edilebilecek tartışmalı bir ana önergedir. censer, censor, senser veya sensor ile karıştırılmamalıdır. Kınama, güçlü bir onaylamama veya sert bir eleştiri ifadesidir. Parlamento işlemlerinde, çoğunluk tarafından kabul edilebilecek tartışmalı bir ana önergedir.

Kınama eylemi ne demek?

Kınama – Sert, resmi veya biçimsel bir uyarı; özel veya kamusal azarlama, sitem. 10 Mayıs 2021Kınama – Sert, resmi veya biçimsel bir uyarı; özel veya kamusal azarlama, sitem.

Hukukta kınamak ne demek?

İnceleyeceğimiz konu disiplin cezaları olan uyarı ve kınama cezalarıdır. Uyarı, disiplin cezası; memura görev ve davranışlarında daha dikkatli olması gerektiğinin yazılı olarak bildirilmesidir. Kınama bir disiplin cezasıdır: memura görev ve davranışlarını gerektiği gibi yerine getirmediğinin yazılı olarak bildirilmesidir.

Kınamak sözcüğünün eş anlamlısı nedir?

Sesli Sözlük – kınamak, övmek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir