İçeriğe geç

Büyük Geniş Bulmacada Ne Demek

Eski dilde büyük ne demek?

Türkçe: Eski Türkçe: 𐰋𐰇𐰘𐰜‎ (otk) (b²üy²k̥)büyük – WiktionaryWiktionaryWiktionary › Wiki › greatWiktionary › Wiki › big

Bulmacada büyük kayık ne demek?

Sorunun cevabı özellikle sıkça karşılaşıldığı için internette sıkça aranmaktadır. “Büyük kargo gemisi” bulmacasının doğru cevabı “Alamana”dır.

Bulmacada büyük yalak ne demek?

Bilmecede Büyük Yalak’ın cevabı Maslak’tır ve Maslak cevabını yazmak mümkündür. Bilmece soruları harf sayısına göre internette aranır. Bilmecede Büyük Yalak sorusuyla karşılaşırsanız cevap kısmına 6 harfli Maslak cevabını yazmanız gerekmektedir.

Bulmacanın anlamı nedir?

Bulmaca; oyuncular zeka, mantık, dikkat ve hafıza gibi zihinsel yeteneklerini kullanarak problemi çözerler. Genellikle yazılı, sözlü veya mekanik biçimde görevlerden oluşan tek kişilik bir oyundur.Bulmaca – WikipediaWikipedia › Wiki › BulmacaWikipedia › Wiki › Bulmaca

Eski Türkçede büyük ne demek?

büyük – Nisanyan Sözlüğü. Eski Türkçe bedük, “büyük” kelimesinden türemiştir. Bu kelime, Eski Türkçe bedü – “büyümek” fiilinden ve Eski Türkçe +Uk ekinden türemiştir.

Büyük dil ne demek?

Dilin ağız dışına doğru büyümesine makroglossi denir ve sıklıkla çocukluk çağında görülür. Bu durum ayrıca çene kemiği ve diş yapılarının bozuklukları ve çeşitli anormallikleriyle de ilişkilendirilebilir.

Büyük sandal nedir?

Büyük gemi bilmecesinin beş harfli cevabı Barka kelimesidir.

Bulmacada anlam ne demek?

Kelimenin anlamına dair her biri dört harfli iki cevap vardır. Bunlar “Sinn” ve “Manie”dir.

Bulmaca gerçek nedir?

“Gerçek” teriminin iki adet 4 harfli karşılığı vardır. Bunlar “gerçekten” ve “temel olarak”dır. Bu iki terimden hangisini yazacağınızı anlamak için gösterilen harflere göre tahminde bulunmanız daha iyidir. “Gerçek” teriminin 5 harfli karşılıkları “ciddi, otantik ve essah”tır.

Bulmacada büyük fare ne demek?

Büyük Fare Bulmacası’nın üç farklı cevabı vardır, her biri dört harflidir. Büyük Fare Bulmacası’nın dört harfli cevaplarından ilki geme kelimesidir. Büyük Fare Bulmacası’nın diğer dört harfli cevabı ise oran kelimesidir. Büyük Fare Bulmacası’nın son dört harfli cevabı ise sıçan kelimesidir.

Bulmacada büyük yaba ne demek?

Bu kelimelerden biri olan şalın ilk anlamı, soğuk ve yağmurlu havalarda boynu örtmek için kullanılan bir tür battaniyedir. Bu kelime mimaride kirişler için kullanılır. “Atmak” fiilinden türetilen şalın sözlük anlamı “büyük dirgen”dir. Kelime bazı bölgelerde “atgı” olarak telaffuz edilir.

Cüzzam ne demek bulmaca?

Cüzzam, diğer adıyla cüzzam; kollarda, bacaklarda ve cildin çeşitli bölgelerinde yaralara ve sinir hasarına neden olan kronik ve bulaşıcı bir enfeksiyon hastalığıdır.

Büyük tencere nedir?

Hereni hem büyük testi hem de kazan anlamına gelir. Bu testiler genellikle mevlid ve düğün törenlerinde pilav veya helva yapmak için kullanılır. Hereni kelimesi Anadolu’nun farklı bölgelerinde harani olarak telaffuz edilir.

Bulmaca türleri nelerdir?

Bulmaca türleri şunlardır: Kare Bulmaca, Kale Bulmaca, Spiral Bulmaca, Çivi Bulmaca, Labirent Bulmaca, Solo Bulmaca, Mozaik Bulmaca. Kişisel gelişim için bulmaca…Toli Games › Blog › İçindekiler › Bulmaca Nedir?Toli Games › Blog › İçindekiler › Bulmaca Nedir?

Bulmaca kadın ne demek?

Arapça kökenli bir kelime olan Nisa, kadın kelimesiyle eş anlamlıdır. Kadın kelimesine benzeyen ve eş anlamlı olan diğer kelimeler harf sayısına göre şu şekilde sıralanabilir. Halk arasında “kadın” anlamına gelen bu kelime, bulmacalarda kadın sorusunun cevaplarından biridir.

Eski dilde sonsuz ne demek?

Sonsuzluk, eski Yunanca lemniscate (sembol: ∞) kelimesinden gelir ve esas olarak matematik ve fizikte sonu olmayan şeyleri ve sayıları tanımlamak için kullanılan soyut bir kavramdır. Matematikte, “sonsuzluk” genellikle bir sayı olarak ele alınır (örneğin sonsuz sayıda terim, vb.) Sonsuzluk – WikipediaWikipedia › Wiki › InfinityWikipedia › Wiki › Infinity

Eski dilde küçük ne demek?

Eski Türkçe: kiçik‎ (otk) (kiçik), kiçük‎ (otk) (kiçük), küvüç‎ (otk) (küvüç) Küçük – VikisözlükWiktionary › Wiki › KüçükWiktionary › Wiki › Küçük

Eski dilde kalp ne demek?

Arapça ḳalb قلب kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir ve “kalp” anlamına gelir. Bu kelime, aynı anlama gelen Akadca ḳablu kelimesiyle ilişkilidir.kalp – Nişanyan SözlükNişanyan Sözlük › Kelime › KalpNişanyan Sözlük › Kelime › Kalp

Eski dilde öz ne demek?

Öz ve Ös kelimeleri ruh, can anlamına gelmektedir. Ös Moğolca intikam anlamına gelir (Öç Türkçe – WikipediaWikipedia › Wiki › ÜzütWikipedia › Wiki › Üzüt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir