İçeriğe geç

Altındağ Ilçesi Hangi Ile Bağlı

Altındağ ilçesi nereye bağlıdır?

Coğrafya. Ankara’nın Altındağ ilçesi, Orta Anadolu Bölgesi’nin kuzeybatısında Yukarı Sakarya Bölümü’nde yer almaktadır. Altındağ’ın kuzeyinde Çubuk ve Pursaklar, batısında Keçiören ve Yenimahalle, güneyinde Mamak, güneybatısında Çankaya ve doğusunda Akyurt ve Elmadağ ilçeleri bulunmaktadır.

İzmir Altındağ ilçe mi?

Altındağ, İzmir’in Bornova İlçesi’nin nüfus yoğunluğu yoğun olan bir ilçesidir.

Altındağ Belediyesi hangi şehirde?

AltındağLandTürkeiProvinzAnkaraGeografische RegionZentralanatolienVerwaltung18 weitere Zeilen

Karapürçek hangi ilçeye bağlı Ankara?

Karapürçek, AltındağKarapürçekProvinzAnkaraBezirkAltındağBevölkerung• Gesamt83.

Ankara’nın en büyük ilçesi hangisidir?

Ankara ilinin en fazla nüfusa sahip ilçesi olan Çankaya’nın nüfusu 2020 sayımına göre 925’tir.

Altındağ hangi parti 2024?

AltındağAdaylıkSonuçlarPartiPartiOy OranıAK PartiAdalet ve Kalkınma Partisi%47,26CHPCCumhuriyet Halk Partisi%37,42YRPRefah Partisi%6.

İzmir’in en küçük ilçesi hangisidir?

Alan bakımından en büyük ilçe Bergama, en küçük ilçe Balçova’dır. İzmir’in ilçe sayısı 30, büyükşehir alanı hariç belediye sayısı 53 ve köy sayısı 597’dir.

İzmir’in en uzak ilçesi hangisi?

İzmir’in merkezine en uzak ilçesi Kiraz’da düne kadar yevmiyeli işçi olarak çalışan kadınlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle kendi şirketlerinin başına geçti.

İzmir’in en büyük ilçesi hangisidir?

İzmir’in 30 ilçesi vardır. İzmir’in en kalabalık ilçeleri 523.487 kişiyle Buca, 476.500 kişiyle Karabağlar ve 447.553 kişiyle Bornova’dır. En az nüfusa sahip ilçeler ise 12.000 94 kişiyle Beydağ, 13.000 379 kişiyle Karaburun ve 29.205 kişiyle Kınık’tır.

Altındağ adı nereden gelir?

Timuroğlu, sürgün edilen Ermenilerin altınlarını bu mahalleye gömdüklerini duyan yeni göçmenlerin burada kazı yapmaya başladığını ve Altındağ’ın isminin de bu olaydan geldiğini söyledi.

Altındağ’da ne var?

Altındağ’a yapacağınız ziyarette mutlaka görmeniz gereken tarihi ve turistik yerler arasında; Altınköy Açık Hava Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Hamamönü, Peçenek Mesire Alanı ve Mehmet Akif Ersoy Müze Evi yer alıyor.

Altındağ Belediyesi nereye taşındı?

Altındağ Belediyesi’nin hizmet binası Hamamönü semtinden Zübeyde Hanım mahallesine taşınacak.

Altındağ hangi ilçeye bağlıdır?

Başkent Ankara’nın erken dönem şehir merkezi, günümüzdeki Altındağ belediyesinin sınırları içerisinde yer almaktadır. Engebeli ve dağlık bir araziye sahip olan ilçenin kuzeyinde Çubuk Barajı’na sahip Çubuk Çayı, güneyinde ise Ankara ve Hatip çayları akmaktadır.

Karapürçek hangi belediyeye bağlıdır?

Karapürçek, Sakarya ilinin bir ilçesidir.

Altındağ’da kaç mahalle var?

Altındağ ilçesi idari olarak 54 mahalle ve bir belediyeden oluşmaktadır. İlçenin alanları eski çağlardan beri insan topluluklarının yerleşim alanları olmuştur.

Ankara Altındağ hangi belediye başkanı?

Ankara Altındağ Belediye Başkanı Sayın Veysel Tiryaki, Belediye Başkan Yardımcıları Yunus Keleş, Tuncay Temel ve Cebrail Aslan ile birlikte şehrimizi ziyaret etti. Valimiz Dr. Mehmet Tekinarslan ve Belediye Başkanımız Sayın Av. Hasan Kara ile birlikte Kilis’teki tarihi yerleri gezdiler.

Ankara’nın kaç ilçesi var?

İlde yıllık nüfus artış hızı %0,37’dir. 6 Şubat 2024 tarihi itibarıyla TÜİK verilerine göre ilde 25 ilçe ve belediye, bu belediyelere bağlı toplam 1425 mahalle bulunmaktadır.

Ankara Altındağ ne zaman ilçe oldu?

Ankara’nın 13 Ekim 1923’te başkent olmasıyla birlikte kentte hızlı bir nüfus artışı yaşanmış ve 1953 yılında Altındağ ilçesi kurulmuştur. Başkent Ankara’nın ilk şehir merkezi bugünkü Altındağ belediyesinin sınırları içerisinde yer almaktadır.

Ankara Altındağ ismi nereden gelir?

Timuroğlu, sürgün edilen Ermenilerin altınlarını bu mahalleye gömdüklerini duyan yeni göçmenlerin burada kazı yapmaya başladığını ve Altındağ’ın isminin de bu olaydan geldiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir