İçeriğe geç

Meblağ Ne Demek Osmanlıca

Meblağ ne demek TDK?

MİKTAR KELİMESİNİN ANLAMI: Para miktarı, meblağ anlamına gelir.

Mebleğ ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: Miktar

Mebde ne demek Osmanlıca?

Sözlükte “başlamak, gerçekleşmek” anlamlarına gelen bed kelimesi, “bir işe başlamak, icat etmek” ve “geri dönmek” anlamına gelir; “tekrar yapmak, bir işe ikinci kez başlamak” anlamına gelen avd (avdet) kökünden türeyen Mebde’ ve meâd, birer zaman adı olup, “başlama ve geri dönme zamanı” anlamına gelir (Lisânü’l-ʿArab, makale “bdʾe”, “ʿavd”; Kāmus tercümesi, …

Mebus ne demek Osmanlıca?

Vekil – Nişanyan Sözlüğü. Arapça bˁs̠ kökünden gelen mabˁūs̠ مبعوث “gönderilen kişi, delege, elçi” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Arapçada bu kelime baˁas̠a بَعَثَ “1. “Gönderilen, delege edilen, 2. yükselen” fiilinin mafˁūl ölçüsündeki edilgen fiil sıfatıdır.

Mebla mı meblağ mı?

Bu kelimenin doğru kullanımı sum şeklinde olmalıdır.

Mebrur eylesin ne demek?

Mebrur: Allah katında makbul olan, içerisinde hiçbir günah işlenmeyen, ancak isyandan ve harama götürecek davranışlardan uzak durulan, çok selâm verilen, ikramda bulunulan, kimsenin gönlü kırılmayan, insanlara tatlı ve güzel söz söylenen ve fıkıh usulüne uygun olarak yapılan ibadettir.

Begâyet ne demek?

(ﺑﻐﺎﻳﺖ) sıf. (Farsça be-eki ve Ar. ġāyet “oğul” ile be-ġāyet) Aşırı, çok, aşırı: Günah begāyetinden (Gevheri) yüz çevirdi.

Buglem ne demek anlamı nedir?

Buğlem ismi, derin anlamı ve estetik çağrışımıyla dikkat çeken bir isimdir. “Gülmek, gülümsemek, ay ışığı, mehtap, özlem ve hasret” gibi anlamlara sahip olan isim, taşıyıcılarına neşe, sevgi ve zarafet getirir.

Beşe ne demek Osmanlıca?

Hüseyin Hüsameddin’e göre, Türkmen dilinde “beşe” kelimesi “mutlu, gülümseyen, beşûş, gülen kişi” anlamına gelir. Türkler ve Türkmenler büyük kardeşe “ağa” derler. Ne Anadolu ne de Rumeli Türkleri büyük kardeşe “beşe” dememiştir.

Mebadi ne demek kelam?

Varlığın nasıl başlayıp nasıl sona erdiğinin anlatımı ve bu konuda yazılmış eserlerin ortak adıdır.

Maed ne demek?

Sözlükte “dönmek”, “geri dönmek”, “tekrarlamak” ve “dönüşün yeri” anlamına gelen “Mead”, dini literatürde ölümden sonraki yaşamı ve ölümden sonra yeniden dirilmeyi ifade eder.

Mead ne demek kelâm?

Return, teoloji ve felsefede öncelikle kıyamet için kullanılan bir terimdir ve dönüş yeri anlamına gelir. Ölülerin dirilişiyle başlayan ve dünyanın bağlı olduğu kozmik sistemde gerçekleşecek değişimden sonra sonsuza dek süren evren.

Mütehassıs Osmanlıca ne demek?

“Mutehassis” kelimesi Arapça kökenlidir ve Türkçeye Arapçadan gelmiştir. “تَحَسَّسَ” (tehassesa) fiilinden türemiştir ve “hissetmek, hissetmek” anlamında kullanılır. Anlamı: “Uzman”ın, duygularını kolayca hisseden ve bunların kendisini yoğun bir şekilde etkilemesine izin veren duygusal olarak etkilenen kişi anlamına geldiği anlaşılmaktadır.

Müstahkem Osmanlıca ne demek?

Arapça kökenli olan “مستحكم” (mustaḥkam) kelimesinden türemiştir. Anlamı: “Müstahkem” kelimesi, müstahkem, takviye edilmiş veya korunmuş bir şey veya yeri ifade eder.

Mebus kadın ne demek?

Milletvekili, milletvekili, milletvekili veya milletvekili, parlamentoda seçmenleri temsil eden kişidir.

Mebni ne demek TDK?

Mebni kelimesi, “inşa edilmiş”, “dikilmiş”, “inşa edilmiş” anlamlarına sahip olup, “mükafat için” ve “yüzünden” gibi anlamlarda yardımcı zarf olarak da kullanılmaktadır.

Mebiz ne demek?

(ﻣﺒﻴﺾ) i. (ar. beyż “yumurta bırakmak” kelimesinden gelir) anat. Kadınlarda, yumurtaları içeren rahmin her iki tarafındaki bezlere yumurtalıklar denir.

Mecbur ne demek TDK?

“Varlıklı” kelimesinden türemiştir ve “zorunluluk, kaçınılmazlık, yükümlülük hali” anlamına gelir. Türkçede yükümlülük, bir kişinin zorunlu bir eylemi yerine getirmesi gerekliliğini ifade eder.

Bilenmek ne demek TDK?

Eylem. [2] Bir göreve yoğun bir şekilde hazırlanmak, konsantre olmak. [3] Hırslı olmak, aşırı istemek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Uzunboylu Escort