İçeriğe geç

Nikbin Ne Demek Cümle Içinde Kullanımı

Nikbin nedir?

Nikbin kelimesi Türk dil topluluğu içindeki anlam açısından “iyimser” anlamına gelir. Bu anlam içinde iyimser bir tutuma sahip olan kişi veya kişiler bu şekilde ifade edilir.

Namzet ne demek cümle içinde kullanımı?

Adaylar, bir pozisyon veya iş için düşünülen kişilerdir. Aynı kelime parlamento adayları için de kullanılır. Namzet kelimesi ayrıca çok istekli ve coşkulu anlamına gelir. Çok yaygın olan “bu iş için aday” Türkçe ifadesinde olduğu gibi, namzet aynı zamanda eğilimli ve talepkar anlamında da kullanılabilir.

Uysal ne demek cümle içinde?

DOMINANT KELİMESİNİN BİR CÜMLEDE DOĞRU KULLANIMINA ÖRNEKLER Bir kadın uysal olduğunda güçlüdür. Ona karşı sadakatsizlik söz konusu olduğunda biraz düşünceli davranmanın yararlı olduğunu düşündüler ve yeni başkanı bulduklarında ona karşı fazlasıyla hoşgörülü davrandılar.

Nikbin sozunun menasi nedir?

Nikbin, iyimser, iyi anlamına gelen bir kelime olarak bilinir. Tek başına veya bir cümle içinde kullanılabilir. İyi olmak, iyiyi taşımak ve iyiyi içermek anlamına da gelen Nikbin, geçmişte daha yaygın olarak kullanılıyordu.

Hodbin nedir?

(birisi) sadece kendini düşünen, bencil, egoist, egoist.

Zımnen ne demek cümle içinde kullanımı?

“İma edilen” kelimesi genellikle bir şeyin açıkça belirtilmediği ancak dolaylı veya örtük olarak ifade edildiği anlamında kullanılır. Örnek cümleler: “Söylediği şey, suçunun örtük bir kabulüydü.” “Kira sözleşmesinde belirtilmemiş olsa da, dairenin bakımı kiracının örtük bir yükümlülüğüdür.”

Namzet olan ne demek?

Bir iş için yetiştirilmekte olan kimse, aday.

Namzet göstermek ne demek?

Aday gösterme: Bir pozisyon için adayı belirleme ve tanıtma, aday gösterme.

Uysak ne demek?

İlgisiz, anlaşmazlık. Bunlardan ilki, başkalarının sözlerine göre hareket eden, itaatkar bir biçimde de mevcuttur. Bu iki biçimin kökeni açık olmasa da, fiil isim ekleri -l ve -k ile *uysa- kökünden türemiş gibi görünüyorlar.

Huysuzun anlamı nedir?

Beklenmedik anlarda olumsuz tepki veren kişilere huysuz denir. Bunun dışında sinirli, çabuk sinirlenen ve karşısındakinin kalbini kırmaktan çekinmeyen kişilere de huysuz denir.

Hırçın insan ne demektir?

Sinirliliğin Tanımı ve Belirtileri Savaşçı bir kişi, küçük bir soruna bile aşırı tepki verebilir ve hatta etrafındakileri korkutabilir. Sinirlilik genellikle bir kişi kendini kontrol etme yeteneğini kaybettiğinde ortaya çıkar.

Mehtər sozunun menasi nedir?

Farsçada “en büyük” veya “daha büyük” anlamına gelen “mihter” kelimesinin Türkçe versiyonudur. “Mehterân” kelimesi Türkçede çoğul hali olarak yerleşmiştir. Kelime bazı İslam devletlerinde, Memlükler ve Türkistan’da “saray teşkilatından sorumlu memur veya vezir” anlamında “mihter” veya “mihtar” olarak kullanılmıştır.

Nazenin sozunun menasi nedir?

Nazenin kelimesinin kökeni Farsçadır. TDK’ya göre Nazenin kelimesi “cilveli, utangaç” anlamına gelir.

Ecazkar ne demek?

Delici Göz (rus. Чудесное око) – Rus yazar Aleksandr Belyayev’in romanı.

Sarih olarak ne demek?

tam ve kesin, açık.

Cenup Türkçe ne demek?

“Güney” kelimesi güney ülkelerinden birinde yaşayan veya bir yerin güneyinde yaşamını sürdüren insanları ifade eder.

Müşkülpesentlik nedir?

İnsan düşünce süreçlerini “sevgi dolu bilgelik” terimi altında özetlersek, özü eleştirmek, itiraz etmek ve reddetmekten oluşur. Bu sevgi ve talebi belirleyen daha derin bir güdü, insanları halihazırda olanlardan sürekli olarak memnuniyetsiz kılan özendir.

Ses aksetmek ne demek?

Dilimize Arapçadan gelen Aksetmek kelimesi “akis” kelimesinden türemiştir. Akis kelimesinin sözlük anlamı yansımadır. Çeşitli çevresel etkenlere bağlı olarak sesin belirli yerlerde yankılanmasına yansıma denir. Bu kelime “gizli olanı açığa çıkarmak” ve “apaçık hale gelmek” anlamlarında da kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Uzunboylu Escort