İçeriğe geç

Bilye Anlamlısı Nedir

Bilye’nin diğer adı nedir?

Bilyeler (top, cicoz, mile, cilli) genellikle kemik, cam veya demirden yapılan, çocukların oyuncak olarak kullandığı küçük, sert, küresel toplardır.

Bilyelerimin eş anlamı nedir?

Yaygın söylemde, “market” kelimesi yerine birçok kelime kullanılır. Bu kelimelerden en yaygın olanlarından biri, büyük mermer anlamına gelen cicoz’dur. İtalyancadan dilimize giren mermer kelimesi, orijinal dilinde “biglia” olarak yazılır.

Bilye nasıl yazılır?

Bunlar, genellikle çelikten yapılmış, otomobillerin göbeklerindeki yataklara, dönme veya sürtünme etkilerini azaltmak ve aşınma ve enerji kaybını önlemek için yerleştirilen küçük bilyelerdir. Bu kelime sıklıkla yanlış olarak bilye olarak yazılır. Doğru kullanım küre şeklinde olmalıdır.

Misket kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Misket kelimesinin 4 farklı eş anlamlısı vardır. Bunlar cilli, cıncık, mermer ve meşedir.

Misket isimleri nelerdir?

Mermerin diğer isimleri ise; Gülle, Meşe, Bilya, Mile, Kene, Çilli, Cıncık gibi sıra dışı isimler bunlar.

Bilye ne işe yarıyor?

Bilyalı rulmanlar ne işe yarar? Bilyalı rulmanların en temel işlevi, rulman yuvaları içindeki sürtünmeyi azaltmaktır. Rulman yüzeyleri arasında yuvarlanan bilyalar temas alanını azaltır. Bu, rulmanın dönerken daha az enerji kullandığı anlamına gelir.

Eş anlamlılık ne demek?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Bilmek eş anlamlısı nedir?

Bilgiye dair ansiklopedik bilgiler Türkçe Vikipedi’de bulunabilir. Anlayabilmek. Yürüyebilmek.

Sözcüğün eş anlamlı kelimesi nedir?

“Word” kelimesinin eş anlamlısı word’dür. Word ve phrase aynı anlama geldiğinden, bu iki kelimenin bir cümlede birbirinin yerine kullanılması mümkündür.

Bilye ingilizcesi ne?

Marble kelimesinin İngilizce-Türkçe sözlükteki anlamları: 17 sonuçKategoriİngilizce1Genel kullanımMarble i.Tom must have lost his marbles. Tom must have lost his mind. Daha fazla cümleİnşaat2İnşaatmarble i.

Bilye nerelerde kullanılır?

İçi boş cam küreler en çok tercih edilen ürünlerden biridir. Günümüzde yaygın olarak kullanılan alanlarda, özellikle ses yalıtımı ve ısı yalıtımında yaygın olarak kullanılmaktadır.

Kule nasıl yazılır?

16. Saray, köşk, han, kale, köprü, kule, abide vb. Tüm yapı adlarının sözcükleri büyük harfle başlar: Dolmabahçe Sarayı, İshakpaşa Sarayı, Çankaya Köşkü, Horozlu Han, Ankara Kalesi, Alanya Kalesi, Galata Köprüsü, Mostar Köprüsü, Beyazıt Kulesi, Zafer Anıtı, Bilge Kağan Anıtı vb.

Pişmaniye eş anlamlısı nedir?

Pişmaniye (Osmanlıca: Peşmîne) ya da Regretti, Helvâ-yı Kettân, Peşîmânî Helva, Tel Helva, Çekilmiş Helva, Tel Tel, Yağmurlanmış Helva, Keten Helva olarak da bilinen; Anadolu’da beyaz şeker, buğday unu, tereyağı ve bitkisel margarinden yapılan geleneksel bir tatlıdır.

Mührün eş anlamlısı nedir?

Sessi Sözlük – damga, mühür.

Güvence eş anlamlısı nedir?

Kesinlik, iman, kesinlik.

Misket oyununun adı nedir?

Fiske / Bilye Oyunu – Artvin Oyun alanına küçük yuvarlak bir kuyu kazılır. Kuyudan 5-6 adım öteye bir çizgi çekilir. Her oyuncu kuyuya bir bilye koyar. Oyuncular sırayla çizgiye basar, kuyudaki bilyelere vurur ve bilyeleri çıkarmak için birer birer atarlar.

Cilli ne demek Bursa?

2) İnce. Çocukluğumuzun mermer veya misket olarak bilinen oyuncağına Bursa’da cilli denir. Mermer ve misket de kullanılır ama bunlara derili denir.

Misket hangi yöreye aittir?

Misket, “Mırıldanmaktan daha güzel bir şey yoktur” sözüyle başlayan Ankara’nın en ünlü danslarından biridir… Tüm düğünlerin, müzikli ve sözlü eğlencelerin önde gelen halk şarkısı ve oyunudur. Oyunun üç önemli yönü vardır Misket, yıllar önce Ankara’da gerçekleşen gerçek ve ölümsüz bir aşkı anlatır.

Bilye oyunu hangi yöreye aittir?

Petank, 1910 yılında Provence’taki La Ciotat kasabasında ortaya çıktı. Yukarıda adı geçen top oyununun eski ustalarından birinin romatizması artık o kadar şiddetli ki ayakta duramıyor: Jules Lenoir, en sevdiği aktiviteyi artık sürdüremeyeceğini fark etti. 10 yıl sonra, topların yapıldığı malzeme metale dönüşür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Uzunboylu Escort