Cep telefonu kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?
Cep telefonunuzu daha ergonomik şekilde nasıl kullanırsınız: Cep telefonunuzu kullanırken başınızı eğmek yerine, ekranı okurken telefonunuzu çene hizasına veya biraz aşağıya kaldırın. … Mesaj veya e-posta yazarken, başparmağınız yerine diğer parmaklarınızı kullanmayı deneyin… •15 Ocak 2021
Telefonu doğru kullanmak için neler yapmalıyız?
Cep telefonunuzu daha uzun süre kullanmak için ne yapmalısınız? … Dikkatli kullanmalısınız. … Cihazınızı temiz tutun. … Orijinal olmayan pil kullanmayın. … Pil ömrünü uzatmak için güç tasarrufu modunu kullanın. … İhtiyacınız olmayan uygulamaları ve içerikleri silin.
Teknolojik aletleri kullanırken zarar görmemek için dikkat etmemiz gereken noktalar nelerdir?
Elektrikli Aletler İçin Güvenlik Önlemleri Elektrikli aletler suya veya ıslak ortamlara maruz bırakılmamalıdır. Suyla temas elektrik çarpmasına veya cihazın arızalanmasına neden olabilir. Ayrıca, kullanılmadığında elektrikli aletin fişini çekmek olası elektrik kaçağını önler ve enerji tasarrufu sağlar.
Cep telefonu ile iletişim kurarken nelere dikkat etmeliyiz?
Telefonda etkili bir şekilde nasıl iletişim kurulur? Ses tonunuza dikkat edin. …Empatik olun. …3. Ne hakkında konuşacağınızı bilin. …Diğer kişiye güven verin. …Konuşmanızda olumlu olun. …Sürekli konuşarak diğer kişiyi dinlemeyin. …Alaycı ve anlamsız olun. …3. Suçlayana yaklaşın.Daha fazla makale…•19 Ağustos 2020
Telefon kullanırken nelere dikkat etmeliyiz görgü kuralları?
Konuşurken ahizeyi ağza yaklaştırmalı ve ahize ile dudaklar arasındaki mesafe 2,5-3 cm’den fazla olmamalıdır. Konuşma, sanki karşınızdaki biriyle konuşuyormuşsunuz gibi normal bir ses tonuyla yapılmalıdır. Yumuşak bir ses ve doğru ifade olmazsa olmazdır. Amaç, telefon görüşmeye açıkken bekleme modunda kalmasını önlemektir.
Cep telefonunun zararları nasıl önlenir?
Erdal KAPLANSEREN.Twitter: @Kaplanseren. … Orijinal telefon kullanın. … Aramaları azaltın veya kablolu kulaklık kullanın. … Wi-Fi ve hücresel veriyi kapatın. … Vücudunuza yakın tutmayın. … Çocuklardan uzak tutun. … Düşük sinyal gücünde kullanmayın.
Telefona nasıl bakmalıyız?
Çoğumuz çalışırken veya cep telefonumuz veya tabletimizle vakit geçirirken ahizeyi kapalı tutarız. Ancak bu durumda, sürekli olarak boynumuzu öne doğru eğmek zorunda kalırız ve bu da bir süre sonra boyundan enseye doğru yayılan ağrıya yol açar. Telefona göz hizasında bakmalı ve boynunuzu öne eğmemelisiniz.
Telefonu uzun süre kullanmak için neler yapmalıyız?
Pil düşükken kullanım süresini uzatın. Güç tasarrufu modunu veya düşük güç modunu etkinleştirin. Bazı Android telefonlarda güç tasarrufu modu veya düşük güç modu bulunur. … Ekranı açık tutan işlemlerden kaçının. … Sürekli bağlı olmaktan kaçının. … Çok fazla bilgi işleyen işlemlerden kaçının. … Bağlantı ve konum bilgilerini sınırlayın.
Çocuklar cep telefonu kullanırken nelere dikkat etmeli?
2- Özellikle büyüme ve gelişme çağındaki çocuklarda cep telefonu kullanım yaşının ertelenmesi ve çocukların cep telefonu kullanmaması önerilir. Çocuklar cep telefonu kullanıyorsa cep telefonu faturaları kontrol edilmeli ve gerekirse uyarılmalıdır. 3- Hamile kadınların cep telefonu kullanması önerilmez.
Çocukların teknoloji kullanımında aile nelere dikkat etmelidir?
Teknolojinin Kullanımı ve Ebeveynlere TavsiyelerAşırı tepki vermeyin…Çocuğunuzu küçük yaştan itibaren teknoloji konusunda eğitin:…Kendi kararınızı verin…Yatma saatinizi değiştirmeyin…Dikkatli olun…Teknolojiyi iyi amaçlar için kullanma zihniyetini geliştirin…Dijital ortamda karar alma hakkında konuşun.
Teknolojik aletler kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?
Günlük hayatımızda büyük bir etkiye sahip oldukları için teknik cihazları dikkatli bir şekilde tutmak da çok önemlidir. Peki teknik cihazları kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? Teknik cihazları tutarken ıslak ellerle dokunmamaya ve elektronik cihazların yakınına yanıcı veya aşındırıcı maddeler getirmemeye dikkat edin.
Teknolojik ürünlerin yanlış kullanımının zararları nelerdir?
Kuru gözler, bulanık görme veya miyopluk… Teknik cihazların aşırı ve yanlış kullanımı göz sağlığına zararlıdır. Ve bununla da bitmiyor. Baş ağrısı ve boyun ağrısının yanı sıra uyku sorunlarına da neden oluyor.
Cep telefonunu kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?
Cep telefonunun yaydığı dalgaların etkisi mesafe arttıkça azalır. Bu nedenle gerekmedikçe kalp, böbrek ve beyin gibi organlar çıkarılmalıdır. Bu nedenle konuşma kulaklıkla yapılmalı ve mümkün olduğunca baştan uzak tutulmalıdır. Kulaklık kullanılamıyorsa mikrofon açılmalıdır.
İletişimde nelere dikkat etmeliyiz?
Etkili iletişim becerileri: Kendinizi karşınızdaki kişinin yerine koyabilme, göz teması, hitap, ses yüksekliği vb. konularda karar verebilme.
Arkadaşlarımızla iletişimde nelere dikkat etmeliyiz?
Eğitim Konuştuğunuz kişiye dikkat edin, saygılı olun ve övünmeyin. … Samimi olun ve yapmacıklıktan kaçının. … Yer, zaman, durum ve muhatabınıza uygun bir konu seçin ve saçma sapan konuşmayın. … Çevrenizdekilere sık sık öğüt vermeye çalışmayın. … Konuşurken kelime seçiminize, doğru telaffuzunuza ve ses tonuna dikkat edin.
Cep telefonu kullanırken ne yapmalıyım?
Cep telefonunun yaydığı dalgaların etkisi mesafe arttıkça azalır. Bu nedenle gerekmedikçe kalp, böbrek ve beyin gibi organlar çıkarılmalıdır. Bu nedenle konuşma kulaklıkla yapılmalı ve mümkün olduğunca baştan uzak tutulmalıdır. Kulaklık kullanılamıyorsa mikrofon açılmalıdır.
Uyurken telefon ne kadar uzakta olmalı?
9- Bebek odalarında, yatak odalarında ve çocukların yakınında cep telefonları bulundurulmamalıdır. 10- Uyurken cep telefonları kapatılmalıdır. Aksi takdirde yataktan en az 1 m uzağa yerleştirilmesi önerilir. 11- Hareket eden araçlarda cep telefonu kullanılması ve taşınması önerilmez.
İletişim kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?
Etkili iletişim becerileri: Kendinizi karşınızdaki kişinin yerine koyabilme, göz teması, hitap, ses yüksekliği vb. konularda karar verebilme.
Cep telefonu dikkatsiz kullanıldığında oluşabilecek tehlikeler nelerdir?
Cep telefonları birçok kolaylık sağlasa da insan sağlığı üzerinde birçok olumsuz etkisi olduğu unutulmamalıdır. Omuz, boyun ve baş ağrılarına neden olabilir. … Hamilelikte ciddi hasara neden olabilir. … Kulak sağlığına zarar verebilir. … Parmak eklemlerinde ağrıya neden olabilir. … Meme kanseri riskini artırabilir.Daha fazla makale…•17 Ocak 2018